Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-03-15

Stylingverktygen du behöver för ett snyggt hårsvall

Har du någon gång lämnat frisören och tänkt “Om man ändå kunde vara så här tjusig i håret varje dag”? Med rätt stylingverktyg hemma är det enklare att fixa ett snyggt hårsvall själv. Här tipsar vi om fyra oumbärliga produkter du måste ha till håret.

iStock.com / torwai

Plattänger med rundade plattor är grundläggande stylingverktyg för att platta och locka hår. Att locka håret med en plattång skiljer sig åt från med en vanlig locktång. Är du ovan med plattången rekommenderar vi att du följer en guide med instruktioner på hur den används. En populär plattång är GHD Platinum Styler som passar alla hårtyper och längder.

Vill du istället använda dig av en locktång är det bäst med konformade modeller. Konformade locktänger kan anpassa bredden på spolen för att passa delen av håret du vill locka. Ett tips är att dela upp håret i sektioner när du skapar dina lockar. Då blir de snyggare och håller längre. Cera CeraWAnd 19-32mm Curling Wand är en av de populära modellerna på Prisjakt.

Ska du bara platta håret är en plattningsborste alternativet för dig. Med en plattningsborste får du ett lättare, mjukare och rakare svall. Plattningsborsten Dafni Origina har en keramisk yta, fjädrande piggar och håller den högsta rekommenderade temperaturen på 185 grader.  

Hårfönen är viktig för all bra styling

Grunden till en snygg frisyr är bra föning. Det är viktigt att din hårfön är effektiv och skonsam för håret. När du köper en hårfön följer det oftast med olika munstycken, exempelvis för extra volym. Volym-munstycket är ett bra verktyg om du har självfall och vill forma till de naturliga lockarna.

Om du har långt och tjockt hår är ett tips att dela upp håret i olika sektioner och torka en del åt gången, vilket går snabbare och är på så sätt mer skonsamt för ditt hår. Jämför priser på alla hårfönar.

Glöm inte att alltid ha en värmeskyddande produkt i håret innan du stylar. Värmeskyddet appliceras i håret när det är blött och skyddar även när du fönar ditt hår. Värmeskydd fungerar som en skyddande hinna över hårstråna och gör att håret inte blir lika slitet. Populära värmeskydd på Prisjakt är Wella SP Luxe Oil Reconstructive Elixir och LANZA Healing Strength Neem Plant Anti-Aging Silk Serum.


Emma Cedell