Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-02-14

Pigga upp mörka vinterkvällar med sällskapsspel

Behöver du förnya högen med sällskapsspel? Om den består av ett gammalt Bezzerwizzer från 1997 eller ett Alfapet som saknar bokstäver så är det dags att hitta lite nyare titlar att prova. Här tipsar vi om några spännande alternativ att hålla ögonen på.

iStock.com / ballda

Gillar du Risk och Cluedo, men har tröttnat på att ta över världen eller att Överste Senap återigen mördat någon med rörtången i biblioteket?

Nya utgåvor av gamla klassiker ger dig möjligheten att återfå din kärlek för dessa spel. Idag finns flera varianter av Risk med olika teman med modernare tappning. Exempelvis från Sagen om ringen, Star wars och Game of thrones. Alla med nya spelplaner, pjäser och utmaningar. Reglerna är samma som i förlagan, men äventyret är nytt.

Likadant är det med Cluedo som finns med karaktärer från bland annat Harry Potter och sitcom-serien Big bang theory.

Aktiva spel

Sällskapsspelet Speak out syns lite överallt just nu. Bland annat har spelet uppmärksammats av Jesper Börjesson och Maria Forsblom när de testade det i Nyhetsmorgon. Spelet går ut på att du stoppar in en plastgrej i munnen för att hålla isär läpparna, och med den på plats försöka forma ljud. Uppdraget är att läsa upp meningar för din lagkompis som försöker gissa vad du säger. Ett spel som garanterat leder till många skratt och mycket dreggel.

Ett klassiskt spel där man också får röra sig är Twister. Det är inte alltid fullt så graciösa rörelser när man försöker ha en hand på gult, en på rött och fötterna på grönt. Glöm inte värma upp innan ni sätter igång.

Frågespel

Även de klassiska frågespelen uppdateras ibland och ett av de populäraste på Prisjakt är spelet När då då.

Frågespelet har årtal i fokus och varje lag får en tidslinje där laget som först samlar tio kort till sin egen har vunnit. Motståndarlaget ställer en fråga där svaret alltid är ett årtal, och kortet vinner du genom att placera in händelsen före eller efter de händelser du redan prickat in på tidslinjen.

Det är enkelt till en början, men när tidslinjen fylls på med händelser under sent 1800-tal så är det inte lika enkelt att pricka in när Edison uppfann glödlampan.

Andra klassiska frågespel är Bezzerwizzer och Trivial Pursuit som båda finns i fler spännande upplagor.

Här hittar du alla sällskapsspel på Prisjakt.


Linnea Kleen