Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-03-07

Mobiltelefonerna du väntar på under 2018

Planerar du att köpa en ny mobiltelefon, men är osäker på vilken du vill ha eller när nya modeller släpps under 2018? Här har vi några bra tips på telefoner för dig som står i valet och kvalet.

Sony / Xperia XZ2 Compact

Telefonerna vi nämner under februari är alla bekräftade. De går att köpa idag eller inom en snar framtid. Modellerna som nämns från mars och framåt är främst obekräftade telefoner som ryktas komma under året. Det saknas officiella uppgifter, vilket betyder att namn och specifikationer kan skilja sig från vår lista när telefonerna släpps.

Februari

LG: V30S ThinkQ och V30S ThinkQ Plus tar vid efter befintliga V30 och V30 Plus. De nya telefonerna har mer RAM-minne, bättre kameror, AI-teknik och ökat lagringsutrymme jämfört med föregångarna. LG V30S-serien lanseras samtidigt som Samsung Galaxy S9 och blir en tuff konkurrent i den högre prisklassen.

HMD Global: Flaggskeppstelefonen Nokia 8 Sirocco, mellanklasstelefonerna Nokia 7 Plus och Nokia 6, samt den enklare modellen Nokia 1 visades alla under Mobile World Congress. HMD Global visade även knallgula Nokia 8110 som många givit smeknamnet "banantelefonen" för sin färg och form.

Samsung: Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus presenterades den 25 februari. Båda telefonerna har senaste generationens processorer, Infinity Display-skärmar och nya kameror. Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus har även nya färgvalet lila. Lansering sker den 16 mars.

Sony: Xperia XZ2 och Xperia XZ2 Compact presenterades under Mobile World Congress. De har identiska komponenter på insidan, men skiljer sig åt i skärmstorlek och batterikapacitet. Xperia XZ2 har en 5,7-tumsskärm medan Xperia XZ2 Compact har en på 5 tum. Båda telefonerna släpps i april.

Asus: ZenFone 5 och ZenFone 5Z har båda en stor 6,2-tumsskärm, bakre kamera på 12 megapixel och främre kamera på 8 megapixel. På insidan skiljer de sig åt prestandamässigt där ZenPhone 5Z har snabbare processor samt mer RAM-minne och lagringsutrymme.

Mars

Apple: iPhone SE 2 är tänkt att ersätta två år gamla iPhone SE. Den befintliga telefonen blev populär eftersom den är mindre än de vanliga iPhone-modellerna. iPhone SE fick en mindre uppgradering under 2017, men behöver en större uppgradering för att hänga med på marknaden idag. Vi har hört rykten om en något större skärm, mer rundad design och Face ID-stöd.

Huawei: P20-serien är bekräftad av Huawei och visas den 27 mars. Om Huawei följer sina tidigare lanseringar får vi se en billigare P20 Lite-, normalmodellen P20 och en dyrare P20 Plus-modell. Tunnare skärmkanter, två kameror på baksidan och stereohögtalare är några detaljer vi hört talas om för Huawei P20.

Maj

HTC U12 kan bli en rejäl uppgradering jämfört med U11 som släpptes förra året. Större skärm, nya generationens processor och dubbla bakre kameror. Modellen ska även använda tekniken Edge Sense för tryckkänsliga sidor som introducerades med U11. Idag finns bara få detaljer om HTC U12 och det återstår att se vad tillverkaren har för planer med nya flaggskeppstelefonen.

Juni

Lenovo: Moto Z3 och Z3 Play kommer under sommaren med 6-tumsskärmar, tunna skärmkanter och stöd för nya Moto Mod. I övrigt är ytterst lite känt om de nya telefonerna. Det släpps även en något vassare modell i samma serie kallad Moto Z3 Force under juli månad.

OnePlus: OnePlus 6 är bekräftad till årets andra kvartal. I övrigt har tillverkaren inte avslöjat fler detaljer än att telefonen använder nya Snapdragon 845-processorn. OnePlus 6 väntas få bättre ansiktsigenkänning, kantlös skärm och 3D-kamera.

LG: G7 kan bli mobiltelefonen som på allvar kan slåss med Samsung, Sony och Huawei i den högre prestandaklassen. Större skärm med ny skärmteknik, senaste generationens processor och dubbla 16-megapixelkameror med AI-teknik är att vänta i den här telefonen.

Juli

Lenovo: Moto Z3 Force är premium-varianten av ovan nämnda Moto Z3 och Z3 Play. En exklusiv mobiltelefon i Moto Z3-serien med snäppet vassare specifikationer än sina mindre syskon, och troligtvis med ett nämnvärt högre pris till det. Än så länge saknas detaljerna om Moto Z3 Force, men vi hoppas så klart på något riktigt bra.

Augusti

HMD Global: Nokia 10, eller Nokia 8 Pro som telefonen också ryktas heta, kan bli den dyraste mobiltelefonen från HMD Global under 2018. Rapporter har pekat ut den här telefonen som en kameratelefon av högsta klass med ett unikt, roterande kamerasystem på baksidan.

Samsung: Galaxy Note 9 är flaggskeppstelefonen från Samsung med den senaste tekniken, bästa prestandan och högsta prislappen. Vi vet i princip inget inget alls om den här telefonen idag, men historiskt är Galaxy Note-serien det absolut bästa tillverkaren har att erbjuda. Kan Galaxy Note 9 bli en succé där Galaxy Note 7 blev en brinnande flopp?

September

Apple: iPhone 9 och iPhone 9 Plus är årets stora lanseringar från Apple. Efter introduktionen av iPhone X under 2017 med kantlös skärm och toppflärp för kameran tror analytikerna att iPhone 9 och iPhone 9 Plus får liknande design. Utöver det är det fria gissningar om vad som kommer i telefonerna.

LG: V40 är den stora efterföljaren till V30. Med den följer större designförändringar och kraftfullare prestanda än vad tidigare presenterade V30S ThinkQ och V30S ThinkQ Plus kan erbjuda. LG har tidigare bekräftat att de inte tänker släppa nya telefoner årligen bara för att konkurrenterna gör det. Indikationer visar dock att V40 är under utveckling, så kanske får vi den här tungviktaren redan i år.

Razer: Phone 2 väntas blir en riktigt monstertelefon då fjolårets Razer Phone redan är ruskigt snabb. Föregångaren marknadsfördes som en snabb telefon för gamers, och det finns inget som pekar på att Razer tänker bryta den trenden med nya modellen. Designmässigt ska Razer Phone 2 vara lik befintliga Phone och kamerorna vara uppgraderade för bättre bildkvalitet.

Oktober

Google: Pixel 3 och Pixel 3 XL är uppvisningstelefoner för kommande Android 9.0. De tidigare modellerna i serien visades den 4 oktober 2017 och 2016. Därför är det sannolikt att Pixel 3 och Pixel 3 XL blir officiella den 4 oktober i år. Pixel-serien är ett sätt för Google att demonstrera alla fördelar med nya Android-versioner, så vi väntar oss den senaste och mest spännande tekniken.

November

Huawei: Mate 11 är flaggskeppstelefonen från Huawei i år. De tidigare modellerna i Mate-serien lanserades alla under november månad, så vi förväntar oss att Mate 11 också gör det. Ny design, snabbare processor, tunnare skärmkanter och bättre kameror är bara några av de saker vi hoppas på i nya telefonen. Även större fokus på AI är något vi tror på.


Daniel Haaf