Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-04-23

Green Friday utmanar Black Friday – men på våren

Green Friday är en readag den 27 april som utmanar höstens köpfest under Black Friday och Cyber Monday. På Prisjakt samlar vi dagens alla erbjudanden och prissänkningar så att du snabbare hittar de bästa priserna.

iStock.com / GeorgeRudy

Ett tips är att hålla extra koll på våra kategorier för utemöbler, solglasögon, trädgårdsverktyg och grillar. Vårvärmen har hittills lyst med sin frånvaro, men i takt med att graderna stiger rycker trädgårdsarbetet och solstolen allt närmare. Sortera på kategori, popularitet, lägst pris och produktbetyg så hittar du de bästa priserna snabbare.

Du hittar alla kampanjerbjudanden och prissänkningar här.

Det här är Green Friday 2018

Initiativet till Green Friday togs av e-handelsbutiken Cdon under 2016 och konceptet har idag spridit sig till fler butiker. 2018 hakar bland annat handelskedjan Elgiganten på Green Friday med egna kampanjerbjudanden.

Cdon vill etablera en readag som liknar Black Friday, men med en liten tvist. Istället för att bara fokusera på lägre priser vill Cdon få med ett miljötänk. 2017 skänkte butiken pengar till föreningen Rädda Regnskog för att klimatkompensera alla leveranserna under dagen. Därav ordet grön i namnet Green Friday.

Snoot är en annan butik som kör Green Friday-kampanj. Upplägget skiljer sig från Cdon då butiken inte sänker sina priser under kampanjen. Istället skickar Snoot en del av intäkterna för dagen till ett projekt som främjar miljön i näranslutning till Sverige. 2017 var det WWF och Östersjöprojektet som fick ta del av Snoots försäljningsintäkter.

Onlinebutiken Varié har en tredje variant på Green Friday med höjda priser istället för att sänka dem. Det är en motreaktion på Black Friday och precis som de andra butikerna skänker Varié en del av sina intäkter under dagen till olika miljöprojekt.

Du hittar alla kampanjerbjudanden och prissänkningar här.


Daniel Haaf