Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-08-01

Back to School – spara pengar inför skolstarten

Låt inte skolstarten tömma din plånbok. Spara pengar på saker du behöver till skolan genom att prisjämföra på Prisjakt. På vår kampanjsida har vi samlar några tips på smarta köp när skolan drar igång, så att du kan hitta den billigaste butiken.

iStock.com / seb_ra

Det är inte ovanligt att barnen växer så det knakar under sommarlovet. Plötsligt passar inte cykelhjälmen, regnkläderna eller ryggsäcken längre. De sista dagarna på sommarlovet är ofta hektiska, men spring inte till första bästa butik. Hitta allt som behövs inför skolstarten med hjälp av Prisjakt.

Vi hjälper dig att spara pengar när du måste köpa något inför skolstarten. Med Prisjakt har du koll på priser, ser vad som är populärt och hittar de bästa butikerna med högst betyg från våra användare.

Tycker du att ett pris är för högt kan du bevaka framtida prissänkningar direkt från nåde datorn och mobiltelefonen.

Ett tips är att kolla våra praktiska omdömen från användare på de produkter du är nyfiken på. Då kan du bilda dig en uppfattning om vad andra tycker innan du köper och därmed ökar chansen att du får hem en bra pryl till lägsta möjliga pris.

Här hittar du våra köptips inför skolstarten

Sneakers

Sneakers är lika mycket trendsättare som funktionella till de flesta tillställningar. Det finns modeller som fungerar lika bra på stan som på joggingrundan. Platta sneakers i mocka eller skinn ger ett mer sobert intryck än sportiga och grälla löparskor. Populärt för i år är sneakers med starka färger och extra hög sula.

Smart klocka

Smarta klockor kompletterar din mobiltelefon så att du kan se inkommande samtal, notifikationer från mobilen och kalenderinlägg direkt på handleden. Med en smartklocka kan du låta mobiltelefonen ligga kvar i väskan och ändå styra musiken i telefonen, kolla anteckningar och se vädret de kommande dagarna. Med vissa modeller går det även att spela musik utan mobilen om du har trådlösa hörlurar.

Hörlurar

Hörlurar hjälper dig att stänga ute omvärlden så att du kan fokusera på uppgifterna du måste lösa, utan att störas av sånt som händer runtomkring. Trådlösa hörlurar gör att du slipper en störande sladd, hörlurar för träning är tätade mot väta och barnhörlurar har en skyddande decibelgräns. Hörlurar med aktiv brusreducering är extra bra på att stänga ute oönskade ljud.

Ryggsäck

Det är viktigt att ryggsäcken sitter ordentligt även när den är fullt lastad. Prova ryggsäcken i butik och ta gärna med lite böcker att lägga i ryggsäcken så att du får rätt känsla. Ryggsäckar med stötdämpning i botten skyddar exempelvis datorn och kameran, vattentäta material hindrar regnet från att tränga in och ett höftbälte gör ryggsäcken bekvämare på längre utflykter. Finns alla fack och fickor som du behöver?

Cykelhjälm

Cykelhjälmen är ett måste för alla som sitter på en cykel, oavsett om du är en student eller förälder. Med reflexer på hjälmen är det enklare att se dig i trafiken när det är mörkt, MIPS ökar skyddet vid sidoslag och visir skyddar ögonen när det regnar. Tänk på att cykelhjälmar i regel ger bättre skydd mot stötar än skatehjälmar.

Miniräknare

Miniräknare har lång batteritid, räknar på allt du kan tänkas behöva och är inte lika distraherande som en mobiltelefon. Behöver du göra mer avancerade uträkningar med grafer kan du välja en grafräknare istället. Långt från alla vanliga miniräknare klarar att göra ekonomiska beräkningar. Med solceller behövs inga batterier och skyddslock gör att miniräknaren håller längre.

Innebandyklubba

Få upp konditionen efter sommaren med innebandyspel. Med en innebandyklubba som är anpassad för din kroppslängd och fattning är det roligare att komma igång ordentligt. Tänker du bara spela för att det är roligt fungerar modeller från i princip alla prisklasser bra. Om du vill satsa lite mer på innebandyn är det bra att välja en dyrare variant som är väl anpassad för dig och ditt spel.

Regnställ

Låt inte sensommarens och höstens regnskurar hålla dig inne. Med rejäla regnkläder och stövlar kan du vara ute oavsett väder. Du kommer långt med en ordentlig, tålig regnjacka eller regnkappa. Vill du väderskydda hela dig är ett komplett regnställ värt att titta närmare på. Hög vattentäthet ökar skyddet mot väta och hög andningsförmåga minskar risken att du blir svettig och klibbig.

Skaljacka

Skaljackan är ett utmärkt yttre klädesplagg som skyddar dig från nästan alla typer av väder. Med rätt modell håller du dig torr och varm, även om det blåser rejält. Tänk på att välja en modell som ventilerar bra, har tåliga och vattentäta sömmar och huva. För aktiva skolutflykter eller lek är en kortare jacka ett bra val.

Linser

Lämna glasögonen hemma och använd linser istället. Då kan du vara mer aktiv utan att vara nervös över glasögonen, och slipper torka regnvatten från glasen. När solen skiner har du dessutom fler solglasögon att välja på om du inte använder glasögon. Prisjämför dina nya linser innan du köper så kan du spara hundralappar.

Parfym

Väldoftande parfymer för alla tillfällen, exempelvis efter skolgympan eller bara för att fräscha upp sig under dagens gång. Genom att byta doftnoten mellan olika tillfällen kan du ändra prägeln på din personlighet som matchar situationen. Fräscha och blommiga dofter fungerar till de flesta situationer.

Surfplattor

Med en liten och smidig surfplatta är det enkelt att göra skolarbeten, titta på film och anteckna under lektionerna. En större skärm är bra när du tittar på film medan en liten skärm gör att surfplattan är enklare att ta med på gående fot. Med 4G-stöd och ett minneskort kan du surfa på internet även om det inte finns något wifi-nätverk i närheten. Har surfplattan stöd för aktiva styluspennor är det smidigare att skriva och rita på skärmen.


Daniel Haaf