Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-06-11

Allt du behöver inför fotbolls-VM 2018

Snart är det dags för fotbolls-VM och när festen drar igång gäller det att vara förberedd. Här tipsar vi om några av de bästa sätten att förhöja upplevelsen under fotbollsevenemanget.

Visst vore det trevligt att vara på plats under fotbolls-VM och följa matcherna från en läktare. Tyvärr kostar det en rejäl slant för bara några dagars vistelse i Ryssland, men för betydligt färre kronor kan du få det där lilla extra av upplevelsen hemifrån också.

Här är några av våra favorittips kring fotbolls-VM och hur du gör fotbollsfesten trevligare.

Skaffa en större TV

TV with soccer and background
Shutterstock / Di Krivosheev Vitaly

Om du ändå tänkt byta TV kan det vara läge att öka storleken vid nyköpet. 55 tum eller mer är att rekommendera — men se bara till att TV:n får plats i rummet. Vill du ha riktigt stor bild kan du fundera på att skaffa en projektor då dessa visar upp till 300 tum. Väljer du en projektor måste du vara beredd på att skaffa en ordentlig bioduk också.

Här hittar du TV på Prisjakt.

Sittsäck

Skaffa en ordentlig sittsäck som kompletterar din befintliga soffa. Perfekt när du vill sitta riktigt mjukt och få en avslappnad, halvliggande position framför TV:n. Speciellt om du har barn som också lär uppskatta sittsäcken. När du väljer sittsäck bör du tänka på hur stor den ska vara, vilken fyllning den har och vilket yttermaterial den är gjord av. Modeller med innerpåsar minskar risken för att innehållet läcker ut på golvet om det går hål på sittsäcken.

Här hittar du sittsäckar på Prisjakt.

Nytt ljudsystem

Funderar du på att uppgradera ljudet från TV:n? Med ett välljudande hemmabiosystem som har två eller flera externa högtalare och en förstärkare får du betydligt bättre ljud än vad högtalarna i TV:n klarar. Vill du inte ha ett stort paket med fem högtalare, subwoofer och förstärkare kan en soundbar göra susen. För extra kraft i ljudet rekommenderar vi en soundbar med tillhörande subwoofer.

Här hittar du ljudsystem på Prisjakt.

Fjärrkontroll

När det är minuter kvar till avspark är det sista du vill att de viktiga fjärrkontrollerna försvinner spårlöst. Samla alla dina fjärrkontroller för TV:n, surroundförstärkaren, mediaspelaren och spelkonsolen i en och samma multifjärr så styr du allt från samma plats. Visste du att det finns fjärrkontroller med stöd för röststyrning när du ska byta kanal och ändra volymen?

Här hittar du fjärrkontroller på Prisjakt.

Popcornmaskin

Köp inte färdiga popcorn i påse – gör dina egna istället. Mycket godare, du kan själv välja mängd och det är billigare. Med en popcornmaskin får du snabbt och jämnt resultat samt slipper krångla med spisen och grytan. En vinnare i soffan! Tänk på att välja en popcornmaskin som är enkel att rengöra för längre hållbarhet.

Här hittar du popcornmaskiner på Prisjakt.

Mörkläggningsgardin

Om fotbollsmatcherna går mitt på dagen kan det vara bra med en ordentlig mörkläggningsgardin som ser till att rummet blir ordentligt mörkt. Fungerar lika bra för sport som film och serier. Gör ett betydligt bättre jobb än vanliga gardiner och persienner. Mörkläggningsgardiner är extra viktigt för dig med en projektor och som vill ha bästa möjliga bild.

LED-belysning bakom TV:n

Att mörklägga rummet är viktigt för att få så bra bild som möjligt på TV:n, men det är också viktigt att inte anstränga ögonen alltför mycket. Därför rekommenderar vi LED-belysning bakom skärmen som gör det bättre för ögonen. Det finns smarta LED-lister som ändrar färg efter vad som visas på skärmen eller så köper du en TV med inbyggd belysning på baksidan.

Här hittar du TV med LED-belysning på Prisjakt.

Att vara på plats

För riktiga fotbollsentusiaster är det absolut bästa ändå att vara på plats vid arenan under VM. Med biljetter i handen får du den mest omslutande och närmaste upplevelsen, även om priset också lär vara det högsta. Men det är helt klart värt det, för vem vill inte se fotbollen på plats? Har du skaffat biljetter är det hög tid att ordna med visum eller Fan-ID om du inte redan gjort det.

Läs mer om Fan-ID här.


Daniel Haaf