Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-01-27


Allt du behöver för ett kul sportlov

Sportlovet är en tid när du får chansen att prova på mängder av spännande aktiviteter. Aktiviteterna som passar bäst beror på var i landet du befinner dig och vilka vilka intressen du har. Här kommer några ideer från oss.


Foto: iStock.com / Adie Bush

För många är sportlovet förknippat med skidåkning. Både utförsåkning och längdåkning är populärt. För båda aktiviteterna krävs lämpliga kläder och utrustning för att ta sig fram på ett bekvämt sätt. Till skidåkning är det bra med plagg som andas och är ordentligt vattentåliga (en och annan vurpa får man kanske räkna med). 

På Prisjakt kan du jämföra priser på skalplagg till vuxna och overaller till barn. Här hittar du också priser på skidor och pjäxor, för både alpin skidåkning och längdskidåkning. Glöm inte hjälm och goggles om du åker utför. 

När snön lägger sig är pulkaåkning en populär aktivitet för både små som stora. På Prisjakt hittar du vinterleksaker som stjärtlappar och snow kicks, en typ av sparkcykel med medar istället för hjul.

Om snön inte kommit till orten där du bor är skridskoåkning ett annat alternativ. I ishallar går det att åka oavsett vilket väder det är utomhus, och ofta går det att hyra både skridskor och hjälm för den som inte vill köpa. Vill du ha egen utrustning kan du jämföra pris på skridskor och hjälmar på Prisjakt.

Har du tröttnat på fysiska aktiviteter går det alltid bra att stanna hemma. Ta fram några roliga sällskapsspel och spela tillsammans i familjen eller med kompisarna. Många spel passar lika bra till barn som till vuxna, exempelvis Monopol, Uno och Twister. 

För fler tips kan du besöka din kommuns hemsida, de har ofta en lista med öppettider och aktiviteter som anordnas av kommunen eller organisationer i kommunen. Där brukar finnas allt från simhallens öppettider till information om aktiviteter på det lokala biblioteket och prova på tillfällen för olika idrotter.Linnea Kleen


 Diskutera denna nyhet i vårt forum