Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-01-24


Veganskt proteinpulver för dig som slutat med animaliska produkter

Visste du att vi listar veganskt proteinpulver på Prisjakt? Allt fler väljer att sluta med animaliska produkter och hos oss kan du hitta proteinpulver som är helt veganskt.


Foto: iStock.com / iprogressman

Basen i  veganska proteinpulver är ofta soja, havre, ärtor, hampa eller ris. Ibland består proteinpulver av flera proteinkällor, exempelvis havre och ärtor. 

På Prisjakt listar vi flera smaker att välja mellan. Klicka på en smak i filtret så visas alla proteinpulver med den smaken.

Proteinpulver som använder animaliska proteinkällor har ofta en syntetisk smak. Om du börjar med veganska alternativ är varianter som smakar likt de animaliska produkterna ett bra val när du vill vänja dig.

Sojaprotein är ett pulver utan någon tydlig bismak och är därför enkel att börja med. Välj en smak du tycker är god och kolla vad som passar dig bäst. 

Vill du köpa proteinpulver med naturliga smaker är havreprotein ett alternativ.

Havreprotein är lätt att använda i exempelvis havregrynsgröt, chokladbollar eller en smoothie. Om du inte är van vid havresmaken ska proteinet inte blandas med vatten då smaken av pulvret blir extra tydlig.

Naturellt risprotein har en speciell smak som tar tid att vänja sig vid. Vi rekommenderar att du köper mindre förpackning när du testar risprotein. Risken är annars att smaklökarna slår bakut och inte vill prova igen. Här hittar du alla förpackningar med risprotein som väger mindre än 0,5 kilogram

Veganska proteinpulver fungerar utmärkt för mjölkallergiker och laktosintoleranta.

Proteinpulvret kan kompletteras med vegetariska proteinbars. Här visar vi alla produkter för dig som valt en vegetarisk kost och inte äter animaliska produkter.Linnea Kleen


 Diskutera denna nyhet i vårt forum 9 kommentarer