Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2017-12-13


Prisjämför djurfoder till hund och katt

Visste du att det går utmärkt att prisjämföra både hund- och kattmat på Prisjakt? Med några klick kan du välja om det ska vara torrfoder, våtfoder eller färskfoder, typ av förpackning och vilken åldersgrupp fodret ska vara anpassad för.

Foto: iStock.com / marzena_cytacka 

Det går även att välja i filtret om fodret ska komma styckvis eller i flerpack. Väljer du flerpack kan du välja antal förpackningar och hur mycket varje förpackning ska väga. Det gäller främst mindre produkter som inte väger mer än ett kilogram, men det finns några få undantag, så kolla vikten noga.

Den som vill ha koll på vilka ingredienser, näringsämnen och vitaminer som ingår kan enkelt välja i listan vad som behövs. Exempelvis kan du filtrera på typ av fisk, kött, frukt och grönsaker samt om fodret måste vara spannmålsfritt. 

Viktigt för många utöver innehållet är så klart kostnaden för fodret. Och här finns en hel del pengar att spara genom att köpa foder från rätt butik. Med ett enkelt sök på Prisjakt går det att spara allt från några tior till hundralappar per förpackning.

Ett storpack med kattfodret Royal Canin FHN Sterilised +7 kostar exempelvis 541 kronor i den billigaste butiken och 818 kronor i den dyraste. En skillnad på hela 277 kronor för plånboken. På hundsidan hittar vi Royal Canin SHN Maxi Junior 15kg som kostar 528 kronor i den billigaste och 689 kronor i den dyraste butiken. En skillnad på 161 kronor.

Med en New Foundland eller Grand Danois i hemmet blir det en märkbar skillnad i foderinköp under ett helt år.

Ett tips för dig som redan har hund eller katt är att skriva ett omdöme på det foder du använder idag. Då hjälper du andra besökare att göra ett bättre val när de väljer mellan fler än 2 500 olika foder.

Här hittar du alla typer av foder på Prisjakt.

(Priserna kontrollerades den 3 augusti 2017 och kan ha ändrades sedan dess)Daniel Haaf


 Diskutera denna nyhet i vårt forum