Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2017-11-29


Prishistoriken avslöjar dåliga erbjudanden

Prisgrafen på Prisjakt avslöjar bluff-erbjudanden och hjälper dig att slå till vid rätt tillfälle. Oavsett om det är rea eller inte är det värt att kolla det historiska priset för att se vad en produkt kostat tidigare. 

Prishistoriken för en produkt innebär att du kan se priset under hela perioden den funnits på Prisjakt. En produkt som funnits länge kommer alltså ha en längre graf än en nyligen lanserad produkt. Prisgrafen hittar du under fliken “statistik” som finns på varje produktsida. Använder du den mobila sidan klickar du på den röda grafen. Bild från den mobila sidan 


När du klickat på grafen får du upp en vy där du ser hur priset förändrats över tid. Köksassistenten Electrolux Assistent EKM4 kostar i skrivande stund exempelvis 24 kronor mer än vad den gjorde under Black Friday, fem dagar tidigare. Den kostar å andra sidan 141 kronor mindre än veckan före Black Friday, och vi kan se att det lägsta priset produkten haft är 1 490 kronor. Hur vet man då om priset man hittat är bra? Även om produkten är nedsatt i pris behöver det inte vara ett bra erbjudande. Som vi ser i exemplet ovan var produkten sänkt i pris under Black Friday om vi jämför med veckan före. Men det var ingen stor prissänkning och produkten hade ett lägre pris vid ett tidigare tillfälle. Dock har köksassistenten också varit dyrare så att köpa den för 1 799 kronor är inget dåligt erbjudande. 

Kolla alltid prishistoriken på Prisjakt innan du handlar. Då undviker du att göra en dålig deal, oavsett om det är rea eller inte. För att slippa hålla koll på prissänkningar själv kan du aktivera en bevakning på det du vill handla. Då meddelar vi dig om priset sjunker. Leta efter symbolen som ser ut som en klocka. 


Sök efter en produkt på Prisjakt.

Fotnot: Priser hämtades den 29 november 2017.Linnea Kleen


 Diskutera denna nyhet i vårt forum 5 kommentarer