Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2017-11-23


Vad var populärt och vad blev billigt på Black Friday 2016?

Snart är det dags för Black Friday. För att förbereda oss har vi på Prisjakt tittat på vad som var populärt under fjolårets Black Friday och vilka produkter och kategorier som sjönk mest i pris.

Foto: iStock.com / shironosov 

Det är inte helt enkelt att överblicka Prisjakts över 800 000 listade produkter, men här kommer ett axplock av vad vi kunnat se efter Black Friday 2016.

Börjar vi med att undersöka i vilka kategorier priserna sjönk förra året hamnar sportkategorin i topp, där hela 73 procent av produkterna i kategorin blev billigare under Black Friday jämfört med i oktober samma år. Även i kategorin foto och video såg vi många prissänkningar, där blev 72 procent av produkterna i kategorin billigare. För spelkategorin såg det nästan likadant ut som ovan nämnda - där sänktes 71 procent av priserna under Black Friday. 

Längre ner på listan hittar vi bland annat kategorierna hem och trädgård, skönhet och hälsa samt barn och leksaker. Antalet produkter som prissänktes i de kategorierna var 70 procent respektive 65 procent och 63 procent. 

Vi kan i skrivande stund inte veta vilka produkter som kommer sänkas i pris under Black Friday 2017. Det vi vet är vad som var populära erbjudanden under förra året och eventuellt kan det ge oss ledtrådar inför årets rea. 

Den mest klickade produkten på Prisjakt under förra årets Black Friday var Sonys spelkonsol Playstation 4 Slim 500GB. En då ny, och populär spelkonsol som gjorde att prissänkningen gav ett stort antal klick och antagligen också många köp. 

En annan då relativt nysläppt produkt som sänktes i pris under förra årets Black Friday var actionkameran GoPro Hero5. Även om prissänkningen under rean landade på cirka 11 procent, var det många som var intresserade av kameran. 

Andra produkter som var populära under rean förra året var hörlurarna Kingston Hyper X Cloud II som gick att köpa 30 procent billigare än priset som noterats under oktober samma år. Även Apples mediaspelare Apple TV 4th generation var populär och gick att hitta till ett lägre pris.

För att undvika felköp och mindre bra deals föreslår vi att ni använder er av våra Black Friday-tips.Linnea Kleen


 Diskutera denna nyhet i vårt forum 1 kommentar