Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2017-03-16


Prisjakt stärker säkerheten efter läckta mejladresser

Utomstående har kommit över användarnamn och mejladresser. Däremot tyder inget på att de även har kommit över lösenord. Nu stärker Prisjakt säkerheten ytterligare.

Användarnas säkerhet och integritet är av högsta vikt på Prisjakt. Men trots alla våra ansträngningar har någon lyckats komma åt information knuten till våra användarkonton.

Intrånget upptäcktes i mitten av förra veckan. I samband med det inledde Prisjakt en grundlig utredning för att ta reda på vad som hänt och i vilken omfattning. Samtidigt vidtog företaget en rad åtgärder för att stärka säkerheten.

Informationen som läckt ut består av 48 023 användarnamn och mejladresser knutna till Prisjakt. Prisjakt har skickat mejl till de som berörs.

Det handlar även om 500 postadresser och personnummer knutna till Min Hembio-användare som köpt bland annat t-shirts och muggar i forumets medlemsbutik. Min Hembio har skickat ut mejl till de som berörs.

De flesta användare berörs alltså inte alls. 

Vi har inte kunnat hitta något som tyder på att inkräktarna kommit över lösenord. Prisjakt sparar inte lösenord i klartext. Vi har inte heller något som tyder på att lösenordshashar har kommit ut.

Hur har det här kunnat inträffa?

— En medarbetares konto har kommit på villovägar och uppenbarligen hamnat i orätta händer. Vi utreder det inträffade närmare och har även vidtagit nödvändiga säkerhetsåtgärder för att ytterligare stärka vår säkerhet, säger Maria Hall, CTO på Prisjakt.

Har vi för dålig säkerhet på Prisjakt?

— Det är beklagligt när sådant här inträffar, både för våra användare och för oss som bolag. Vår användar- och IT-säkerhet är prioriterad och vi utvecklar och förbättrar ständigt. Vi ser allvarligt på det inträffade och har som sagt vidtagit nödvändiga åtgärder.

Vilka åtgärder vidtar vi?

— Exakt vad det handlar om kan jag inte gå in på av säkerhetsskäl. Vi har även informerat våra drabbade användare om det som inträffat. Vi har polisanmält händelsen, säger Maria Hall.

Eventuella frågor hänvisar vi till support@prisjakt.nu. Prisjakt vill återigen betona att det inte finns något som tyder på att inkräktarna kommit över lösenord.Patrik Pettersson


 Diskutera denna nyhet i vårt forum 25 kommentarer