Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2014-06-26 Pressrelease


Prisjakt har i arbetet med att underlätta användandet av vår tjänst förändrat utseendet en smula på sajten. Ikoner, typsnitt och layout har justerats så att det ska gå snabbare att navigera dit man vill. Vi lyfter fram söket och produkterna som nu syns tydligare. Samtidigt tog kategoriikonerna ett kliv framåt in i samtiden.

Ett stort tack till alla engagerade besökare som utnyttjade möjligheten att förhandstitta på den nya designen. Era åsikter ledde till flera justeringar. De mest uppenbara förändringarna kan ses på förstasidan med ett fokus på söket och flikar vilket ger plats för större produktbilder. På produktsidan är de olika funktionerna som t.ex. bevaka mycket tydligare.
Vi lät även vår designer Pierre Orsander svara på en rad frågor:

Varför valdes en platt design?
– Gränssnittsdesign gör sig ofta bättre i platt sådan eftersom det lättare kan lyfta fram det du kan göra på sidan och låter dig fokusera mer på innehållet. Det blir till exempel tydligare vad som är en knapp och vad som inte är en knapp än tidigare. Vi har gjort oss av med alla övertoningar och istället lagt större fokus på färger och linjeavskiljningar.

Hur kommer det sig att sökrutan är så stor?
– Sökrutan är en av de viktigaste och mest använda funktionerna på Prisjakt och genom att göra den till det första man ser blir det lättare för nya användare att komma igång och hitta rätt produkt.

Vad är du mest stolt över med den nya designen?
– Att det nu blir en tydligare enhetlighet mellan sajten och apparna. Du skall kunna känna igen dig fast du sitter på olika plattformar, och detta är det första steget för att uppnå detta.

Designplaner för framtiden?
– Vi har fortfarande massor av saker som vi vill förbättra. Vi tar det stegvis, så att vi hinner få användarnas åsikter och göra ett så bra arbete som möjligt. Den som väntar på något gott...
Vi hoppas ni gillar vår nya design och att den leder till snabbare och smidigare navigering – att den gör livet på Prisjakt lite enklare med andra ord
Taggar: Design, Pierre Orsander

 Diskutera denna nyhet i vårt forum 43 kommentarer