När jag först skaffade mig en vakuumförpackare så var det för att använda den tillsammans med sous-viden. Men jag kände även till de andra fördelarna, som att vakuumförpackade råvaror håller mellan 4-6 gånger längre. Det är jättebra om du köper ett större stycke kött och inte kommer kunna tillaga allt samma dag, då kan du exempelvis krydda det och ha det i kylen eller till och med i frysen. Senare kan du antingen tina upp köttet och tillaga det traditionellt eller köra det direkt i sous-viden. Kom bara ihåg att inte återanvända påsarna när du använt dem till kött.
Jag vakuumförpackar även annat som annars skulle ha blivit svinn. Låt säga att jag gör en gryta med många olika råvaror, då kan jag exempelvis spara stumpar, skal och stjälkar från örter till en grym hemmagjord buljong.
De vakuumförpackare jag valt ut här är några från olika prisklasser som jag vet håller god kvalitet och som vakuumförpackar väl. I videon ovan ser du hur jag använder min vakuumförpackare Foodsaver FFS016X.